Cineflex – Gyrostabiliserade kamerasystem för helikopter

HeliAir Sweden har helhetslösningen: helikoptrar, kameror, recorders, regi, operatörer och filmpiloter. Vi har över 16 års erfarenhet av filmning från helikopter och med våra Cineflex levererar vi filmtjänster i världsklass.

USA- tillverkat gyrostabiliserat kamerasystem med integrerad Sony Full HD kamera.

När vi filmar med Cineflex flyger vi med egna helikoptrar i Skandinavien, vid uppdrag utanför vår räckvidd transporteras systemet lätt i specialbyggda Peli-cases. Vi har tillstånd att operera systemet i över 50 länder runt jorden, och kan sända direktsänd TV med live länk som krävs exempelvis för Vasaloppet, Stockholm Marathon etc.

Cineflex V14 är ett 5-axlat gyrostabiliserat kamerasystem som levererar helt skakfria bilder. Systemet har en Sony Cinealta HDC 1500 kamera integrerad i den kolfiberbyggda kulan som är fullt roterbar i 360° och styrs via en panel inifrån helikoptern. Kameran levererar full bandbredd upp till 4:4:4, och vi tillhandahåller ett flertal marknadsledande recorders. Cineflexsystemet kan monteras på helikopter, bil eller båt och är extremt snabbriggat.

Cineflex V14 optik: Fujinon

  • V14 – HA42x (9.7-410mm) motsvarande i 35mm film: 24-1000mm (upp till 2000mm med extender). -Klassens bästa zoom
  • V14 – HA22x (7.8-176mm) motsvarande i 35mm film: 16-360mm. -Knivskarp vidvinkellins med flexibel brännvidd

Vi har specialbyggd Matte Box för att reducera onödiga ljusinslag.

Cineflex V14 egenskaper:

Full HD

Den inbyggda kameran Sony HDC-1500 levererar full HD-kvalitet med upplösning upp till 1920×1080 i 4:4:4 eller 4:2:2.
Specialprogrammerade gammakurvor.

Extremt kompakt

Kulan som inhyser gyrostabiliseringen är mindre än 40cm i diameter. Helikopterprestandan är oförändrad.
Vi har möjlighet att skeppa hela systemet som incheckat baggage.

Flera plattformar

Vi har kamerariggar för både Eurocopters AS350/AS355 och Bell Jet/Long Ranger. Systemet kan även monteras på bl.a. kran, bil, båt eller 4×4.

Live länk helikopter

Vi kan erbjuda live-länk lösningar som är perfekta under sportevenemang eller nyhetsuppdrag.

100% stabil

Över 2800 ggr i sekunden justeras optik plattformen aktivt, styrt av militära gyron och sensorer. Tillsammans med våra erfarna operatörer är detta en oslagbar kombination.

Byggd för extrema förhållanden

Cineflex klarar av regn, snö, sand, saltvatten och tropisk hetta. Vårt system är dessutom modifierat för att klara av Nordens låga temperaturer (-33°C).

42x zoom

Cineflex har en otrolig zoom! Med en brännvidd på hela 24mm – 1000 mm (upp till 2000 mm med extender) kan man läsa nummerskylten på en bil ifrån flera kilometers avstånd. BBC’s Planet Earth använde denna lins.

Cineflex V14 faktablad