HeliAir Sweden AB…

… har sitt säte i Västerås och har ett flertal andra etableringar runt om i landet. Vi är specialiserade på aerial work som innebär att vi både kan och har tillstånd att genomföra alla typer av jobb där en helikopter deltar i uppdraget.

Det hela började cirka 10 år sedan med en liten HU269 kolvmotordriven helikopter till att idag operera med en modern flotta bestående av AS350 och EC120B. Vi har ett flertal stora kontrakt och opererar en flotta på 9 helikoptrar. I begynnelsen bestod kontoret av en tälthangar i Bromma flygplats, idag har vi vårt huvudkontor i en hangar på Västerås flygplats.

Huvuduppdragen vi har är inom bruksflyget, vi använder med andra ord helikoptern för att lösa problem man inte annars gör på ett effektivt sätt som t.ex lyft av byggmaterial till otillgängliga platser. Vi erbjuder även tjänster till privatpersoner där t.ex. sightseeing och taxi är de vanligaste uppdragen.

Är du intresserad av att utbilda dig till helikopterpilot så hjälper vi dig även med det. Ambitionen vi har är att ge våra kunder helhetslösningar, därför kör vi allt från underhåll, utbildning och genomförande av själva uppdragen.

Vi har till och med eget bränslebolag för att vara så kostnadseffektiva som möjligt.

Själv är bäste dräng!

Med allt under ett tak har vi kontroll ner till minsta detalj, och när de operativa, tekniska och utbildande delarna av företaget jobbar tätt tillsammans har vi de absolut allra bästa förutsättningarna, tycker vi.

Huvudbasen i Västerås är där det händer: Underhåll och tillsyn av den egna flottan samt kompetensutveckling varvat med repetitionsutbildning av våra piloter och tekniker. Vi ser till att alla delar av organisationen fungerar på bästa sätt. Sedan 2013 har vi även etQt fullt utvecklat systemstöd för Kvalitets- och Safety Management arbetet inom alla delar av verksamheten.

Under respektive rubrik nedan hittar du mer information om de olika delarna av företaget…

OPS

Operations – Den flygande delen av ett flygbolag.

ATO

ATO – Approved Training Organisation

Part-M

Continuing Airworthiness

Part-145

Underhållsorganisation – Flygverkstad